Nu skulle väl såklart debatten ha dött ut alldeles av sig självt — nya saker att skriva om och uppröras över, sånt är livet. Nånstans  tycker jag emellertid att det blir lite ofrivillig humor att debatten tvärdog i och med att Jan Guillou lyftes som auktoritet på Aftonbladet i helgen.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalleochpolitik/article16216880.ab

Anledningen till hatet angav han vara sexuell frustration. Underförstått "får en man bara ligga lite, så blir han en bättre människa". Hos SD:are specifikt visserligen, men ändå. Det är män som ligger för lite, helt enkelt. Funderar på om han menar att kvinnor kanske skulle ta och ligga lite mer med frustrerade män så de slipper bli så hatade..?

Så menar han nog inte, men för mig blir hans resonemang ironi av rejäla mått. Att brist på sex skulle vara anledningen — och inte minst den värdering som det antyder, "riktiga män knullar mycket". Så undrar vi alla varför tonen är sexualiserad i debatter…

Stereotyper är svåra att skaka av sig — men minst lika svåra att leva upp till. Snacka om frustration.

#opassande  

Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.