Måste säga att jag blir lite förvånad av den här kommentaren av +Andreas Ekström :

 _"Sådana som jag sa ”men kan man inte släppa filerna fria, och så på något sätt mäta hur de rör sig, och på så vis hitta en modell för ersättningar som korresponderar med filernas popularitet?”. Tekniskt begåvade människor svarade hånfullt att det var omöjligt. Sedan gick det väl ett år eller två, och så började vi konsumera de där filerna via lagliga streamingtjänster i stället – och gjorde alltså ungefär det som jag och en del andra försiktigt hade antytt att vi kanske skulle kunna klara."_

http://www.andreasekstrom.se/2013/02/10/som-en-skandad-profet/

Jag vet inte om det handlar om nån slags medveten historierevision av debatten á la Quentin Tarantino, eller om han faktiskt tror att tongångarna var så? En mycket märklig kommentar, oavsett. Har personligen sett, sen början av 2000-talet efterlysningar av bra digitala tjänster — från just pirater. Nästan tröttsamt tjat mellan varven.

Som sidospår kan man kanske ur ett konsumentperspektiv diskutera om huruvida streamingtjänsterna som finns idag fortfarande är tillräckligt bra — men det förändrar ju inte det faktum att det varit ett konsekvent argument hela vägen: Att dra igång tjänster snarare än juridiska processer. Priset och tillgängligheten har alltid varit ett starkt närvarande argument från pirater.

Istället kan man då till och med undra varför det fortfarande är viktigt med juridiska aktiviteter — för att inte tala om tryck på än mer förstärkt lagstiftning från och för upphovsrättsindustrin — nu när de där tjänsterna finns och används. Där hetsen eskalerat till proportioner som till och med kan misstänkas ligga bakom en ung mans självmord, helt nyligen.

Jag berör det i det här inlägget: http://opassande.se/2013/01/13/jag-skams-over-er/

+Anna Troberg passar på att bemöta en del andra felaktigheter av Andreas i ett inlägg här: http://www.annatroberg.se/2013/02/13/andreas-ekstrom-har-ett-elastiskt-forhallande-till-sanningen/

#opassande  

Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.