Så… varför tappar inte Hulken brallorna när han sväller upp så skjortan går sönder? (I Avengers-filmen är han till exempel nästan dubbelt så vid om rumpa och höfter, som i normalläget.) Okej, jag förstår varför, och det har inget med det för Hulken skapade universumet att göra, utan de av oss som tittar på det.

Scifi och fantasy är många gånger maskering av verkligheten, som jag ser det. Serietidningar faller lite under den etiketten också, tänker jag. Det är utmärkta verktyg att belysa komplexa problem och fundera över vad som är sviktande moral och etik. Men av någon anledning har inte just nakenhet klarat av att handskas som naturligt, ens i de mest overkliga av verkligheter.

Jag gillade verkligen den detaljen i Watchmen-filmen, att Dr Manhattan faktiskt var naken, precis som i originalhistorien. Även om det inte framgick riktigt i filmen, förstod man hans progression från att försöka vara normal, tills han var så viktig för samhället att han kunde börja leva på ett sätt som kändes mer naturligt för honom. Och som ultimat innebar att han inte passade in.

Nu är jag inte naturist eller så, tycker det är helt okej att gå påklädd i vardagen. Men när jag läser om facebookregler där medicinska bilder över en kvinnas könsorgan blir modererat, så undrar jag lite hur långt vi ska låta rädslan för naket styra. Och varför det finns så lite litteratur idag, som petar på det. (I alla fall vad jag vet.)

http://motherwiselife.org/2013/03/11/an-open-letter-to-facebook/
#opassande  

Embedded Link

An Open Letter to Facebook
First I would like to start off by thanking you for creating a wonderful social networking site that brings people together with family, friends, and their community. It helps small businesses grow……

Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.