gplus

Testar en ny plugin för kommentarer; under mina poster så kan man välja att kommentera via gplus, facebook eller här på bloggen (som vanligt). Jag är lite osäker på om det verkligen är så bra som jag skulle vilja — t.ex. skulle jag helst vilja kunna lägga mitt “vanliga” kommentarsfält först, men det verkar inte finnas någon sådan inställning att göra, så det återstår en del pill och jag har inte gift mig med det riktigt än.

Dessutom så blir fonten extremt stor i det “riktiga” kommentarsfältet, och jag är inte den som vågar ge mig på att redigera i plugins-koder, om man säger… Ska ge mig på jakt efter lite mer info om hur man kan (om man kan) justera såna saker. Under tiden får du hemskt gärna hjälpa mig att testa de olika kommentarssystemen och berätta vad du tycker.

Principen är i alla fall hur bra som helst, att samla ihop kommentarer från alla möjliga plattformar. Min blogg blir navet och jag behöver inte kolla på flera olika ställen, utan allt landar här.

Jag är lite osäker, dock, på hur Facebook-tabben fungerar, så det måste undersökas om den fungerar med samma princip, eller om det mest bara är en extra kommentarsmöjlighet här på bloggen och inte “dubbelexponering” (som Gplusfältet är) på både fejjan och här. Återkommer när jag klurat färdigt på det. (Uppdatering: Tjoho, det funkade!)

Uppdatering 2: När man kommenterar direkt under blogginlägget, “som vanligt” via mitt kommentarsfält, hoppar sidan in i defaultläget efter postning – som visar Gpluskommentarerna först… inte bra.

Uppdatering 3: Nu är det vanliga kommentarsfältet inte så stort längre, la in koden .ui-widget .comment-body { font-size: 0.8em } i CSS-filen. Tack Johan! <3 //uppdatering: den senaste versionen av pluggen gjorde att detta inte funkar längre. Kommentarerna är gigantiska igen. Verkar stå med i att-göra-listan för konstruktören i alla fall.

Uppdatering 4: Pluggen är nu uppdaterad och nu kan man välja ordningen på tabbarna undertill!