Stötte på den här ilskna tråden på Facebook (bild i länk nederst om du läser detta på bloggen) och drog igång en fundering hos mig. Nog lite "skadad" av att surfa på Reddit, men det är nog andra också som tror att de behöver hänga på den debatten om kristendom som pågår där. I Sverige har vi inte den sortens kristna fundamentalism som amerikanarna opinionsbildar mot, och behöver lobba mot. Att "få" vara ateist är något som de måste kämpa sig till att få rätt att vara.

Så är det inte här. Jag kan säga hur många gånger som helst att jag inte tror på gud, utan att nån bryr sig eller fördömer mig. Rättigheten att få vara kristen, blir "placebon" till att kunna driva frågan i svenska debatten, ironiskt nog. Stör mig på det. Artikeln som hänvisas till är denna: http://www.svt.se/nyheter/sverige/behandlingshem-far-be-for-sjuka Det är inte en åldringsvård jag själv skulle välja, men ska ingen annan få välja den heller då? Typ.

(Dessutom är jag av den åsikten att om placebo fungerar är det väl helt i sin ordning att applicera, generellt sett? Eller?)

Läs gärna Joshens inlägg om den amerikanska utvecklingen i religionsfrågor: http://scriptorium.se/josh/2013/05/25/ateister-forenen-eder/

#opassande  

Google+: View post on Google+

Post imported by Google+Blog. Created By Daniel Treadwell.