Då har jag använt mig av min usla mikrofon igen, och pratat lite om vad jag tänker att vi hamnat i för slags samhälle, samt illustrerat med lite bilder.

Uppdatering: Det har framförts lite finkänsligt (tack för det) att karikatyren i början av videon (efter bilden på Berlinmuren) är illa vald. Novis som jag är för formatet så insåg jag inte att det som jag valde att illustrera mig själv, och i grund och botten mitt egna tillkortakommande med, skickade helt andra signaler än jag avsåg. Ibland gör jag tokfel, och jag ber verkligen om ursäkt till de av er som tog illa upp, ur djupet av mitt hjärta. Jag är jätteledsen för det, och det var verkligen inte min mening. Förlåt.

Länkar för lite mer läsning om det jag nämner i filmen:
Min tidigare fundering om att gömma sig.
Sam Sundbergs artikel.
NSAs kärleksövervakning.
Överträdelser med hjälp av datalagringsdirektivet.

En länk som jag vill tipsa om även om jag inte lyckades knåpa in den i videokommentaren är även Kjell Häglunds artikel.