Härom dagen peppade Anna Troberg, och bad oss fundera på vad vi skulle kunna göra för Piratpartiet. Jag visste egentligen direkt, jag skulle gärna vilja göra en tidning, det har jag ju velat länge, om man säger. Jag inser att det är alldeles för dyrt att få till det som trycksak, men man kanske skulle kunna lägga upp det sådär som jag gjorde med mitt projekt En Tidning, som du kan kolla in här. Det kan ju skrivas ut av intresserade — tryckas upp rent av — och delas ut, läsas och spridas lite som det faller sig. Ibland kanske det räcker med att något finns, för att själva distributionen av det ska lösa sig.

Helst vill jag fylla den med texter som redan finns runt om online, och skulle behöva hjälp med att hitta bra grejer. Som exempelvis Joachims stora analys om PP och fildelningen, eller Syrrans Grannes tänkvärda inlägg om självcensur eller varför inte mitt egna inlägg om Piratpartiets namn.

Det finns massvis med välskrivet och tänkvärt material runt om. Fotografer som vill få sina bilder använda? Konstnärer eller illustratörer? En rolig tweet, ett tänkvärd Facebookuppdatering..? Massor av smått och gott, som kan vara kul och värdefullt att lyfta ut till en sån här grej existerar därute och du känner antagligen till åtminstone en grej som jag missat.

Med En Tidning hade jag målgruppen “mormor och mamma”, även om andra som antagligen inte alls skulle känna att det är en demografi de tillhör, uppskattade formatet. Det är lite samma nu, läsaren är den där som kanske inte är den som kommunikation i de här frågorna riktas till i första hand. De som antas inte förstå, eller kanske rent av är förbisedda för att vi som nördat ner oss inte förstår bättre. Alltså, de som inte redan är frälsta, men kanske nyfikna. Inget är i det sammanhanget “old”, helt enkelt.

Nåväl, tipsa mig gärna, som sagt, om dina egna alster, som du är extra nöjd med, eller andras. Det får handla om både stora och små saker — hur 1337 fungerar, vad proportionalitetsprincipen innebär, ja, allt möjligt som du tycker skulle passa in här. Bilder, foton och sånt, brukar vara en bristvara så tar gärna emot tips på var sådant kan hittas gratis, inte minst.

Jag har i vilket fall som helst inte funderat ut något namn eller så, men kommer — med eller utan er hjälp — definitivt att sätta ihop något. Om du vill vara med på ett hörn och bidra med något, så hojta till!