Egentligen har jag inget emot att läsa bruksanvisningar, som när jag sätter ihop en bokhylla eller nåt. Av nån anledning så är jag precis det motsatta när det gäller att lära mig nya program på datorn. I det här fallet Adobe After Effects – nedan kan du skåda resultatet av ett gäng teknikrelaterade utbrott när ljudet vägrade funka, när saker inte synkade, när saker hamnade i fel ordning…

Förstår inte riktigt varför jag gör sådär varje gång jag provar nya grejer, gör först, kollar hur man gör sen. Jag tror det handlar om att alla tjatar om att det är “ju så lätt ju”. Om mjukvarulogiken inte klickar direkt, så är det inte lätt, och jag känner mig som en idiot. Nåväl, efter att ha kollat in några tolvåringars guider på youtube har jag till slut fått ljudet att funka, synken är väl… sådär, får man säga (och den blev inte bättre när den laddades upp på tuben), men för att vara mitt första försök att göra något över huvud taget i den här programvaran, är jag ändå relativt nöjd med resultatet.

En tvättäkta, urtöntig navelskådning av nåt slag, om mina insatser under året, tapetserad med Bootsy Collins fantastiska låt *-ing the Lovegun. Undanber mig kritik, är fullt medveten om skavankerna! Tips på coola funktioner och kanske framför allt tips om bra guider för AE5 är däremot enormt välkomna. Det är ganska troligt att jag  kommer att läsa det. Nu när jag vet att det inte är skitenkelt, det här programmet… ;)

Gott nytt år alla!

edit: Om det nu är som så att du använder VPN eller så, är det möjligt att du möts av nedanstående ruta. Ska funka, typ, överallt annars… *himlar lite* (Tack för tipset, Christer!)

3bd376a9-c1d6-4b53-ba8e-86b89c501767