A4 enkelsidig (ladda ner lågupplöst pdf) | A3-uppslag (ladda ner lågupplöst pdf) | Läs och/eller ladda ner Issuu

Jamen dåså, då har jag pillat klart på den utlovade tidningen för Piratpartiet. Tidningen innehåller artiklar både från officiella representanter i partiet såväl som volontärer och allmänt intresserade. De är utvalda för att försöka ge ett svar på frågan varför Piratpartiet finns och tycker som de gör, för den som är mer eller mindre oinsatt. Jag gör inte anspråk på att ge en komplett bild av Piratpartiet, men förhoppningsvis kan den som minst funka som avstamp till att ta reda på mer.

Samtliga artiklar, utom någon enstaka, finns redan publicerade online så det är fullt möjligt att du känner igen en del. Kom ihåg att tidningen i första hand inte är till för de redan frälsta. Jag blir jätteglad om jag kan få hjälp med att denna sprids så långt utanför våra “kanter” som möjligt. Själv planerar jag att skriva ut till min mormor och mamma, till exempel och jag lär nog lägga ett exemplar på köksbordet på jobbet också.

Tyvärr var det några rediga guldklimpar som inte fick plats (särskilt besviken på att jag blev tvungen att ställa Joachim Perssons stora genomgång av PPs upphovsrättspolitik), så det kan komma att bli en tidning till så småningom. Inte i brådrasket, kanske, men ändå. Så fortsätt gärna att tipsa om läsvärt från bloggarna runt om i de här frågeställningarna som du tycker skulle göra sig bra i tryck och förklarar Piratpartiets frågeställningar på ett bra sätt.

Ännu så länge finns den bara i den här digitala formen, men med lite flyt så kanske det blir som så att denna (eller variant därav, den är nog i längsta laget som den är nu) kan komma att tryckas upp och distribueras över landet. Under tiden kan ni läsa igenom den digitala versionen, eller skriva ut den om ni vill. Eftersom den eventuellt ska tryckas är det värdefullt att få lite feedback på tidningen. Sen tar jag väldigt gärna emot beröm också… ;)

A4 enkelsidig (lågupplöst pdf) | A3-uppslag (lågupplöst pdf) | Läs och/eller ladda ner Issuu

I Acrobat Readers utskriftsalternativ finns ett val som kallas “häfte” på svenska, så kan du få ut hela tidningen som den är tänkt, om du har tillgång till A3-skrivare som klarar av att skriva ut dubbelsidigt. (Skärmbild på inställningarna). Observera att det är en enkelsidig fil du ska använda då. För bästa upplösning, ladda ner och använd versionen från Issuu. Efter utskrift så är det bara att vika ihop den på mitten. Versionen A3-uppslag är om du föredrar att läsa tidningen uppslagsvis på skärm, eller vill skriva ut nåt enstaka uppslag.

Observera att tidningen ovanför (för de som kan se tidningen inbäddat här i inlägget) öppnas på helskärmformat om du klickar på “Click to read” istället för den lite halvosynliga pilen till höger. För att komma ur det, klickar du på esc-knappen, längst upp till vänster på tangentbordet.