Jag har formgett Piratpartiets EU-valskampanj. Och jag har haft god hjälp — till exempel satt Göran Widham och jag och spånade fram det där med att ingen kan höra en när man skriker i soffan, och det var den himla duktiga fotografen Ulrica Zwenger som tog bilderna på toppkandidaterna för EU-valslistan för PP. Materialets texter har ledningen tagit fram, dessutom.

Det finns nu affischer, broschyrer, flyers och ett gäng saker du kan “piratpynta” din personliga sida med, om du vill vara med och stötta partiet i sitt valarbete. Överlag har det varit jättekul att kunna bidra — helt ideellt — till en kampanj som bygger både på kunskap och engagemang.

Partiet bestämde tidigt att själva röda tråden i valarbetet skulle handla om demokratin i EU. Det har visat sig vara ännu viktigare än partiet själv trodde, nånstans, när man ser sig omkring och noterar den i stort avsaknade valrörelsen kring EU-frågeställningar ännu så länge.

Efter att jag gjort klart materialet som skulle tryckas har jag vid två tillfällen blivit kontaktad från andra länder i Europa som vill ha tillgång till materialet på olika sätt. I Tyskland, så ville man ha en affischstorlek på foldern (bilden överst), t.ex. som skulle hängas upp lite överallt för att folk ska få känslan av att det som sker nu — valet — är en Europeisk angelägenhet, och att det kampanjas över hela Europa. I Danmark ska det göras en utställning lagom runt valet, och jag har skickat dem affischer som de tänkt sig ställa ut, även de har tänkt sig lyfta det där med att EU är stort.

Jag hoppas i alla fall att folk får glädje och användning av materialet som tagits fram och att det gör nytta! Kom ihåg att gå och rösta den 25 maj, EU-valet är viktigare än man skulle kunna tro.

montage8b