Så den 28 maj fyller jag 50. Jag har funderat massor på hur jag skulle vilja göra med min födelsedag, vill jag ha en stor fest, vill jag ha några mysiga middagar med nära vänner. Eller strunta i att uppmärksamma det alls och bara låta dagen passera, lite sådär som alla dagar gör. Idag fick jag en idé, och även om jag lider tungt av jante och verkligen inte känner mig helt bekväm med att önska mig något – om du är en av de som känner att du skulle vilja fira med mig på ett eller annat sätt: Gå och rösta i EU-valet den 25 maj.

Jag vill vara särskilt noggrann med att påpeka att jag struntar fullständigt i vilket parti du röstar på, även om jag hemskt gärna ställer upp som rådgivare! ;) Jag vill mest bara manifestera något som är högaktuellt runt min femnolla, en slags markering i tiden. Och jag vill få foton på dig när du är iväg och röstar. Maila mig, twittra, facebooka, instagramma eller gplussa mig en bild på när du röstar i EU-valet.

Ju fler bilder jag får, desto lyckligare kommer jag att bli, det ska du veta. Jag kommer att samla ihop alla bilder, och spara det och antagligen titta på dem många gånger antagligen både digitalt och i nån form av analog fotobok. (Man har ju inte två fötter i olika tidsåldrar för inget!) Inte minst minnas det där konstiga supervalåret, som gissningsvis kommer att analyseras på längden och tvären ur både medialt perspektiv och ur demokratisynpunkt nån gång i framtiden. Här är du och jag nu, och jag skulle vilja ha något bestående som markerar milstolpen, med din hjälp.

EU-valet är den 25 maj – förtidsröstningen (det där som hette poströstning förr) drar igång den 7 maj. Kom ihåg mig och ta en bild på dig att skicka till mig! Tack! <3