Jag är så trött på alla som ljuger om tiggare. Varför gör ni det, ni som skriver och rapporterar om fina bilar, att tiggare bajsar utanför dörrarna till affären, att tiggare knackar på dörrar och vägrar gå, att tiggare kommer och kör upp muggen i ansiktet på er och är påstridiga, osv osv. Varför ljuger ni om det? Under ett inlägg på Piratpartiets facebooksida där våldsamheter mot tiggare lyfts, sitter folk på fullaste allvar på påstår såna saker. Det är så uppenbara lögner att jag skulle nästan garva, om det inte vore för att någon nu har dött efter att ett övernattningsläger i Högdalen brändes ner.

Polisen hade missat att det existerar en hotbild mot tiggarna och har inte ens gjort en halvhjärtad utredning om händelsen. När jag läser alla hittepå-historier om tiggare – som är människor precis som oss andra och alltså består av både bra och dåliga människor, ska sägas – och ser hur de ignoreras och mytbildas kring, så blir jag fundersam över hur jävla dum i huvudet jag tycks framstå vara som förväntas tro på dem. Det är uppenbara lögner och de vägrar dö ut.

PK sägs det att det är som driver oss, vi som tycker att folk beter sig för jävligt och över alla gränser för vad som är acceptabelt. Vi är PK vi som uttalar oss, som inte förstår att det är ett nåt slags rättfärdigt krig mot tiggare som pågår. Tiggarna som avhumaniseras i textrad efter textrad i sociala medier.

SD, som kampanjat mot tiggarna, har en gång för alla gjort avsky mot tiggare PK, som jag ser det. Sverige tredje största parti, är inte kattskit. De är på toppen, de är viktigare än de flesta av oss. De sitter i riksdagen, och är en spottloska ifrån världens värsta verktyg för att kunna rensa upp bland de “icke värdiga”. Och tror ni att de inte skulle göra det, så kanske det vore bra att veta att de i princip redan gjort det. Det gäller inte bara tiggare – det vita mjölet har blivit påtagligt jämförbart med hudfärg idag.

PK är det att hata och spotta på de som har det sämre än oss andra. Det är så jävla PK att det går att mäta i procent, för hur många röster de fick till riksdagen.

Tiggare attackeras på olika sätt, och utredningar leder sällan till något. Någon på Piratpartiets fbsida orerar vitt och brett om hur vi som tycker detta är för jävligt minsann inte gör tillräckligt, vi öppnar inte våra hem och våra hjärtan, och låter dem sova i värmen, så alltså är vi hycklare när vi lyfter ämnet. Att skapa opinion kring detta blir plötsligt ytterligare bara ett bevis för hur kompakt samhället misshandlar dessa människor, för om vi inte blöder för dem, så räknas det inte. Det inbyggda dåliga samvetet verkar till och med vara ett acceptabelt vapen mot att bygga opinion och försöka förhindra att fler övergrepp sker mot dessa människor.

För det kan inte bli mer PK än att tycka att det är jobbigt med tiggare. Det är få som inte håller med om det. Även om tiggarna inte gör ett jäkla skit mer än att sitta på en filt på trottoaren med en mugg i handen. Ni behöver inte ljuga om dem eller dehumanisera dem, ni behöver inte slå dem, attackera, skära sönder deras tält eller däcken på deras bilar, kasta sten på dem eller anklaga dem för stöld eller på andra sätt göra livet ännu sämre för dem.

Nu har en tiggare dött och få bryr sig. Så PK är det, era jävla skitstövlar, som hittar på saker i kommentarsfälten runt om. Ni sparkar inte underifrån, ni sparkar neråt. Sluta ljuga för er själva åtminstone.