Jag tar lite risken här att låta som en dumskalle: Det är en sak som jag undrar över – hur farligt är det att vara autist, egentligen? Tanken slår mig när Malou blandar bajsdrinkar som ska “bota autism” eller när jag läser rapporter om ökande motstånd mot vaccinering i bland annat USA för man tror att barn får autism av det. Och hur mycket jag än läser om det, så kan jag inte se nånstans vad det är som gör autism så mycket värre än att barn dör i mässlingen? Om man nu köper att det finns ett samband mellan vaccination och autism, alltså. Autism används som ett slagträ upplever jag det, lite som en “boogeyman” och det skaver ganska obekvämt. Även om det alldeles säkert inte är en dans på rosor att leva med sjukdomen. Är det vaccinering som är problemet här, eller är det autism, kan jag inte låta bli att undra. Nyansen är kanske subtil, men som jag ser det ganska viktig.